loader
bg-category
Szybkie udostępnianie ekranu - zdalne udostępnianie i sterowanie pulpitami Sans Logowanie

Podziel Się Z Przyjaciółmi

Artykuły Autora: Kenneth Douglas

Gdy współpracujesz zdalnie z klientami lub współpracownikami, często szukasz najlepszego sposobu na komunikację z nimi. Niezależnie od tego, czy korzystasz z komunikatorów, aplikacji internetowych czy desktopowych, zapewniasz, że rozwiązanie jest możliwe dla obu stron. Dodajmy, że potrzeba udostępniania ekranów i rzeczy staje się skomplikowana, ponieważ udostępnianie ekranu zależy od wielu rzeczy, takich jak używany program lub usługa i szybkość połączenia na obu końcach. Popularnym sposobem udostępniania ekranów jest Skype, ale jeśli ty lub twój kolega ma wolne połączenie, może nie działać zbyt dobrze. Szybki udział w ekranie jest darmową aplikacją internetową, która pozwala udostępniać ekran każdemu, wyświetlać ekran drugiej osoby w zamian i pozwalać każdemu z was przejąć kontrolę nad systemem drugiej osoby. Tak długo, jak Twoja przeglądarka obsługuje Java, jest to wygodny sposób udostępniania i zdalnego sterowania pulpitami. Nie wymaga rejestracji!

Aby rozpocząć sesję udostępniania ekranu, odwiedź witrynę i wybierz jedną z dwóch opcji; Twój ekran (który udostępni ekran z przyjacielem / kolegą) lub Ich ekran (co pozwoli ci zobaczyć ekran drugiej osoby). Wpisz nazwę i kliknij Początek.

Skopiuj podany link i udostępnij go swojemu przyjacielowi. Oboje zostaną poproszeni o zezwolenie na uruchamianie języka Java, jeśli nie jest jeszcze włączone. Łącze, które udostępniasz, może być użyte tylko raz.

Jeśli twój znajomy otrzyma następujący komunikat z aplikacji, powiedz mu, żeby kliknął Nie w celu rozpoczęcia sesji.

Jeśli poprosiłeś o wyświetlenie pulpitu znajomego, zobaczą odliczanie, a ich ekran zacznie się pojawiać w osobnym oknie na pulpicie. Aby zdalnie sterować systemem drugiej osoby, kliknij Poproś o kontrolę przycisk w lewym dolnym rogu ekranu. Osoba na drugim końcu będzie musiała umożliwić Ci dostęp do swojego systemu. Po dopuszczeniu, jeśli twój przyjaciel poruszy myszą, tracisz kontrolę nad swoim systemem i musisz ponownie kliknąć okno, aby odzyskać kontrolę. Myszy towarzyszy małe okienko o tej samej nazwie, które wprowadziłeś podczas rozpoczynania sesji, abyś mógł powiedzieć, który jest twoim kursorem.

Aby udostępnić ekran, kliknij Udostępnij z powrotem przycisk w lewym dolnym rogu. Kliknij Początek aby rozpocząć udostępnianie ekranu. Możesz wstrzymać lub zakończyć udostępnianie w dowolnym momencie, klikając przycisk pauzy i zatrzymania na małym pasku sterowania, który pojawia się w prawym dolnym rogu.

Jeśli Ty i Twój znajomy udostępniacie oba ekrany, tzn. Udostępniacie dwukierunkowo, na ekranie zobaczycie coś takiego.

Jest to ekran na ekranie, na ekranie, na ekranie… myślę o współdzieleniu ekranu Styl początkowy. Możesz wyświetlić ekran drugiej osoby w trybie pełnoekranowym, a oni w zamian mogą również kontrolować system. Po wyjściu z trybu udostępniania ekranu połączenie zostanie zakończone, a udostępniony link stanie się bezużyteczny.

Odwiedź Quick Screen Share

[przez Lifehacker]

Podziel Się Z Przyjaciółmi

Wasze Komentarze

Nowość