loader
bg-category
Nie można odbierać wiadomości po przełączeniu z iPhone'a na Androida? Teraz jest oficjalna poprawka od Apple

Podziel Się Z Przyjaciółmi

Artykuły Autora: Kenneth Douglas

Apple jest znane z tego, że kupuje użytkowników Androida, a kiedy ktoś postanawia przełączyć się z iPhone'a na telefon z Androidem, ludzie są bardziej niż ciekawi, dlaczego ktoś podjąłby taką decyzję. Bez względu na powód zmiany, każdy, kto wcześniej przechodził z urządzenia z systemem iOS na urządzenie z Androidem lub Windows Phone, doświadczyłby opóźnienia lub całkowitej nieodebrania wiadomości wysłanych przez iPhone'a za pomocą znajomych. Spróbuj, jak tylko się da, po prostu nie mogli uzyskać iMessages ani nawet zwykłych tekstów, aby znaleźć drogę do nowego telefonu z Androidem. Dzieje się tak, gdy nie odłączasz iMessages od swojego numeru telefonu. Być może usunąłeś swój Apple ID z urządzenia, ale iMessages to usługa, która musi zostać wyłączona, a samo usunięcie Apple ID z urządzenia po prostu go nie odcina. Niestety, niewiele osób będzie o tym wiedziało, dopóki nie będzie za późno. W tym roku na ten temat poświęcono wiele uwagi blogowi, a firma Apple właśnie wydała narzędzie pozwalające na dezaktywację iMessages z dowolnej przeglądarki przy użyciu Apple ID.

Jeśli nadal masz urządzenie z systemem iOS, wszystko, co musisz zrobić, to przejść do aplikacji Ustawienia, dotknąć preferencji aplikacji Wiadomości i wyłączyć iMessages. Aplikacja wydana przez Apple jest przeznaczona dla osób, które nie posiadają już urządzenia iDevice, ale numer telefonu jest nadal zablokowany dla usługi.

Aby wyłączyć iMessages, gdy nie masz już urządzenia z systemem iOS, odwiedź stronę Deregister iMessages (link poniżej) i wprowadź swój numer telefonu. Kliknij Wyślij kod i poczekaj, aż kod dotrze na dowolne urządzenie mobilne, z którego korzystasz. Po otrzymaniu kodu wprowadź go w polu potwierdzenia i kliknij przycisk „Prześlij”.

Ten problem zwykle pojawia się, ponieważ wielu z nas zakłada, że ​​usunięcie naszego Apple ID z urządzenia również wyłącza wszystkie skonfigurowane do niego usługi, gdy tak nie jest. Pomyśl o tym w ten sposób; załóżmy, że dodałeś swoje konto e-mail Gmail do aplikacji Mail na telefonie iPhone, a później wylogujesz się z niego. Twoje konto Gmail nadal istnieje, nie można go obsługiwać na tym konkretnym telefonie iPhone, chyba że skonfigurujesz go ponownie. iMessages to usługa taka jak Gmail, w której możesz usunąć swoje konto z urządzenia, ale usługa nadal działa, dopóki nie zostanie wyłączona.

Wyrejestruj iMessages

Podziel Się Z Przyjaciółmi

Wasze Komentarze

Nowość